5 gode råd, når stressen melder sig

Stress kommer snigende. Meget ofte er den stressramte den sidste, der opdager, at de er på vej ud i et stresskollaps. Netop fordi man er stresset, opdager man ikke de mange små forandringer, der er sket med én. Måske er du blevet glemsom, forvirret, irritabel og trist. Der kan også være kommet fysiske skavanker til. Maven fungerer muligvis ikke som den skal, allergier og astma kommer snigende eller du får smerter. Du kan læse mere om stress her.

Kan du mærke de første tegn på stress, kan du følge disse 5 råd, der kan hjælpe dig tilbage til en bedre hverdag:

RO
Sørg for at slappe af, få ro i hovedet og ro i kroppen. Undgå hård træning, men gå i stedet ture i naturen – ved havet eller i skoven. Find nogle mindfulness-filer på nettet og lyt til dem hver dag. Ro er det vigtigste for at få det godt igen.

NEJ
Sig fra, når og hvis du ikke kan overkomme mere. Det er tilladt at sige “nej”, hvis der er noget, du ikke har tid eller lyst til at gøre. Måske det er nyt for dig at sige fra, men så er det høje tid at begynde at bruge NEJ.

AHHHH
Gør ting, der er gode for dig. Få massage, lyt til dejlig musik, forkæl dig selv. Gør de ting, der gør dig glad og tilfreds. Din krop har brug for at føle lykke og velvære. Det sænker dit stressniveau.

HJÆLP
Bed om hjælp, hvis du ikke selv kan magte situationen. Rigtig mange mennesker er ikke gode til at bede om hjælp, men står straks klar, hvis andre har brug for hjælp. Sig det højt og direkte, når du har brug for hjælp. Familie og venner vil gerne hjælpe dig.

PYT
Pyt med opvasken, pyt med rengøring… slap af i forhold til de mange ting, der skal gøres. Tingene behøver ikke være perfekte. Laver du fejl, så sig pyt. Tag lettere på tingene og slap af.

Disse 5 råd bidrager til, at du igen kan få det godt, men fremfor alt skal du fjerne de oplevelser og handlingsmønstre, der har udløst din stress.

Pas på dig selv!

Mange hilsner fra
Marianne