Bliv fri af din angst for edderkopper

Araknofobi er angst for edderkopper. Der er kun ganske få edderkopper, der er farlige for mennesker, og desuden er de kun yderst sjældent aggressive. Derfor er araknofobi en irrationel reaktion. Reaktionerne kan være mange, som f.eks. hjertebanken, svedeture og araknofoben kan gå i panik.

Årsagen til, at man bliver araknofobisk kan være, at man har haft en skræmmende oplevelse med edderkopper eller set andre reagere med angst på edderkopper. Det sidste er det mest almindelige. Dvs. hvis dine forældre er bange for edderkopper, vil du også kunne blive det. Det forklarer også, hvorfor små børn sjældent er bange for edderkopper, men pludselig kommer hjem fra børnehaven en dag og synes, at de er ulækre. Dog har det vist sig i et studie publiceret i tidsskriftet Current Directions in Psychological Science, at mennesker er født med en egenskab, som gør, at vi lettere forbinder kryb og slanger med noget negativt. Spædbørn reagerer derfor oftest negativt på et billede af en edderkop, før de har set en i virkeligheden.

Araknofobi kan fjernes

Araknofobi er forholdsvis nemt at slippe af med igen med hypnoterapi. Ved at gå tilbage til den hændelse, der har udløst fobien, og fjerne de negative tanker, du forbinder med edderkopper. Ifm. hypnosen behandlingen vil du ændre dit syn på insekter og dine ubehag vil forsvinde. Hypnoterapi er enkelt og effektivt og ofte er 3-5 behandlinger nok.

Læs også om frygt for frøer her og fugle her.

Araknofobi er angst for edderkopper